Zyra e BE-së nis projektin për mbështetje të auditimit në Kosovë

Ka nisur zbatimi i projektit të binjakëzimit në mes Zyrës Kombëtare të Auditimit të Kosovës dhe asaj të Polonisë, me qëllim që të mbështetjes së auditimit dhe rritjes së efikasitetit për t’u zbatuar rekomandimet e auditorit nga institucionet në Kosovë.

Projekti do të përbëhet nga komunikimi me qytetarët, parlamentin dhe palët e tjera të interesit, fuqizimin e kapaciteteve institucionale të ZKA-së dhe përditësimin e doracakëve të auditimit.

Auditori i Përgjithshëm i Kosovës, Besnik Osmani në një konferencë për media, tha se binjakëzimi jep mundësi që të avancohet në auditimin dhe përmes këtij procesi të ndihmohet Kosova në integrime evropiane.

Ndërsa, kryetari i Zyrës Supreme të Auditimit në Poloni, Marian Banas tha se ky projekt do të shërbejë për rritje të cilësisë në auditim dhe do t’i motivojë subjektet e kontrolluara që të zbatojnë rekomandimet e auditorëve.

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published.