Veseli: Do të japin llogari ata që e zhdukën Xhavit Hazirin

Heroi i kombit Xhavit Haziri është një nga themeluesit e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe ata që e rrëmbyen do të japin përgjegjësi.

Kështu tha Kadri Veseli, që ka udhëhequr legjislaturën e fundit të Kuvendit të Kosovës, në një akademi përkujtimore ku u kujtua dhe nderua jeta dhe vepra e heroit Xhavit Haziri, i cili u zhduk 21 vjet më parë.

Veseli tha se Xhavit Haziri me shokët e tij që kanë rënë në altarin e lirisë, ka rrëzuar një ndër perandoritë më të mëdha ushtarake në Evropë.

Ndonëse i munguar, ai tha se Xhavit Haziri asnjëherë nuk do të jetë i harruar.

E me një historik të jetës dhe veprës të heroit Xhavit Haziri, u paraqit profesori Ibrahim Gashi, i cili tha se Haziri ishte një nga veprimtarët më të dëshmuar të UÇK-së.

Në emër të familjes Haziri, të pranishmëve iu drejtua djali i heroit, Çlirim Haziri.

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published.