Ushqimet që ndihmojnë në metabolizmin tuaj

Një dietë që në përbërje të saj ka përqindje të ulët fibrash, mosha e vjetër dhe mos kryerja e ushtrimeve fizike janë faktorët kryesorë në dëmtimin e metabolizmit tuaj.

Ne do ju listojmë disa ushqime që ndihmojnë në tretjen e ushqimit, dhe funksionimin e rregullt të organizmit tuaj.

1.Molla – Molla ka përmbajtje të lartë fibrash

2. Kumbulla – Zakonisht janë të përdorura si laksativ natyror

3. Kivi – Një frut i shkëlqyer që ndihmon tretjen e ushqimit

4. Fara Liri – Kanë përbërje të lartë fibrash dhe mund të përdoren në kos, supa, lëngje të ndryshme

5. Dardhë – Në përbërje të saj ka një lloj alkooli i cili kryen funksionin e një agjent osmozik

6. Fasulet – Është burim i rëndësishëm i materieve ushqyese biologjike

7.Fiq – Janë një ndihmesë e madhe në metabolizmin tuaj./PARROTLLA.NET/

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published.