Tv Turk: UÇK terroriste! Reagon Ambasadori.

Avni Spahiu, ambasadori i republikës se Kosovës në Ankara, ka reaguar fuqishëm zyrtarisht dhe në mediat sociale ndaj një programi televiziv ku UÇK është cilsuar si terroriste, shkruan Parrotlla.net

Ai në këtë letër vazhdon duke thënë se Celalettin Sencer Imer, qëndron shumë larg të vërtetës se (Ushtria Çlirimtare e Kosovës) ka qenë si një organizatë terroriste. Ai është duke bartur propagandën serbe kundër Kosovës dhe popullit të saj, është një fyerje si për viktimat e luftës së Kosovës, ashtu edhe për popullin e Kosovës që luftuan për lirinë dhe te drejtat e tyre.

Z.Imer vazhdon të shërbejë si zëdhënës i propagandës serbe thotë Spahiu.

Këtë letër ambasadori Spahiu e ka publikuar edhe në profiline tij në Twitter

https://mobile.twitter.com/AvniSpahiu

Shkrimi i ti i plotë:

Si Ambasadori i Republikës së Kosovës në Ankara unë e konsideroj të përshtatshme të kërkoj vëmendjen tuaj për disa të pavërteta dhe shpifje ndaj vendit tim, të përfshira në një nga programet tuaja. Në Veryansin TV, siç transmetohet në

https://www.youtube.com/watchv=t2dZ79gO29I
më 11 maj 2019, një farë Prof. Dr. Celalettin Sencer Imer, për fat të keq, i referohet UÇK-së (Ushtria Çlirimtare e Kosovës) si një organizatë terroriste. Duke bartur propagandën serbe kundër Kosovës dhe popullit të saj, z. Imer qëndron shumë larg të vërtetës, siç mund të jetë duke përdorur shpifjet dhe shtrembërimet për të përkufizuar UÇK-në (Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës) dhe për të justifikuar shtetin serb terrorizues policisë dhe ushtrisë në Kosovë.

Duke injoruar tragjedinë njerëzore të popullatës kosovare që ka vuajtur nën okupimin serb dhe shtypjen për dekada, si një situatë që supozohet se është krijuar nga të huajt, është një Fyerje si për viktimat e luftës së Kosovës, ashtu edhe për popullin e Kosovës që luftuan për lirinë dhe te drejtat e tyre. Z. Imer vazhdon të shërbejë si zëdhënës i propagandës serbe duke u përpjekur të krahasojë me forcë situatat e brendshme në Turqi në luftën kundër terrorizmit me situatën e dikurshme në Kosovë kur policia serbe e shtetit, ushtria dhe paramilitarët vranë mbi 12.000 civilë, plagosën mbi 40.000, përdhunuan afër 20.000 gra shqiptare, shkatërruan mbi 120.000 shtëpi, shkatërruan infrastrukturën dhe ekonominë e Kosovës, kryen spastrime etnike dhe aktet e genocidit në mbi 400 raste të vrasjeve masive në tërë Kosovën dhe së fundi largimin e mbi një milion kosovarëve nga vendi i tyre, mijëra prej të cilëve gjetën strehim dhe lehtësim edhe në vendin e madh të Turqisë.

Unë marr guximin t’i kujtoj z. Imer disa fakte të pamohueshme:

1) Fatkeqësisht, në prezantimin e tij të hapjes, Zoti Imer paraqet një pikëpamje shumë të shtrembëruar të realitetit që mbizotëron në Kosovë. Lindja e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës erdhi si një nevojë për të mbrojtur shtëpitë dhe pragjet e familjeve shqiptare dhe pjesës tjetër të popullsisë (duke përfshirë edhe turqit dhe boshnjakët e Kosovës) nga agresioni serb dhe nuk ishte në asnjë mënyrë një produkt me ndikim të huaj . Cilësimi i UÇK-së si një organizatë terroriste është një fyerje
për ata që morën armët për të mbrojtur vendin dhe njerëzit e tyre. UÇK-ja ishte një forcë që solli lirinë për njerëzit që vuain në Kosovë. Pas çlirimit dhe pavarësisë së Kosovës, UÇK-ja u shndërrua në një Forcë të Sigurisë dhe aktualisht po rritet në një ushtri të plotë për vendin më të ri në Evropë. Kjo u arrit me anë të trajnimeve nga vendet anëtare të NATO-s dhe me një kontribut të madh të vazhdueshëm të shtetit dhe ushtrisë turke për të cilën populli i Kosovës është kaq mirënjohës.

2) Kujtoj se Kosova nuk ishte pjesë e barabartë me Serbinë në ish-Federatën e Jugosllavisë, por më tepër një pjesë federale e një vendi që u shpërbë për fajin e Serbisë e cila u përpoq të vendoste hegjemoninë e saj mbi pjesën tjetër të FederatësJugosllave, së pari duke sulmuar Kroacinë , Bosnjë, dhe më vonë Kosovën. Ky i fundit u pushtua në plot kuptimin e fjalës kur regjimi serb i Millosheviqit u vendos në mënyrë të paligjshme me trupat e tij në Kosovë. Populli i Kosovës nuk e pranoi kurrë këtë pushtim pavarësisht nga fushatat e terrorit, represionit dhe diskriminimit të nisur nga regjimi i Millosheviçit. E gjithë bota erdhi në shpëtimin e popullit të Kosovës, duke përfshirë demokracitë perëndimore, dhe natyrisht, shtetin dhe popullin turk, duke treguar solidaritet të madh për popullin e Kosovës. Duket sikur zoti Imer është i vetmi turk që e harron këtë fakt duke u bërë një ndjekës i vërtetë i vetmuar i armiqve shpifës të popullit dhe shtetit të Kosovës.

3) Duke krahasuar një Federatë që u shpërbë, si ish Jugosllavia dhe vendin më të ri europian të Kosovës, me situatën në Turqi është krejtësisht e papërshtatshme dhe e gabuar. Nuk ka asnjë ngjashmëri midis rastit të Kosovës të lindur pas luftës dhe duke paguar një çmim të rëndë për lirinë dhe pavarësinë e tij dhe një vendi si Turqia, me institucionet demokratike dhe mundësitë e barabarta për të gjithë që përpiqen të bëjnë paqe brenda shtëpisë dhe me fqinjët e vet. Është shumë dyshues fakti që z. Imer përpiqet të përdorë këtë argument mashtrues në motivimin për diçka tjetër që është e gabuar dhe devijuese.

4) Përfundimisht, shfrytëzoj rastin për të shprehur mirënjohjen time më të thellë ndaj Qeverisë dhe popullit turk për mbështetjen e tyre bujare dhe vetëmohuese për popullin e Kosovës, UÇK-në dhe shtetin e ri demokratik. Mbi të gjitha sepse ishin pranë nesh kur njerëzit e Kosovës kishin nevojë, dhe i erdhën në ndihmë Kosovës gjatë fushatës së bombardimeve që gjunjëzoi makinën e luftës dhe terroriste të shtetit të Serbisë në Kosovë. Unë do të sugjeroja që Z. Imer do të duhej të përpiqej të merrej me faktet, në vend që të kthehej në lektor dhe zëdhënës për propagandën serbe dhe për një regjim i cili u dënua nga e gjithë bota, duke përfshirë edhe vendin e tij, Turqinë.

sinqërisht, Avni Spahiu
Ambasadori i Republikës së Kosovës në Ankara! /Parrolla.net/

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published.