Tokio qyteti më i sigurtë në botë

Për të tretën herë radhazi, Tokio shpallet qyteti më i sigurtë në botë.

Sipas sondazhit të së përjavshmes britanike, “Economist”, përcjellë Klan Kosova kryeqyteti japonez është në krye në fushën e parandalimit të fatkeqësive natyrore, ka nivelin më të ulët të sulmeve kibernetike, dhe ka shkallë jashtëzakonisht të ulët të krimeve.

Në vendin e dytë është Singapori dhe në vendin e tretë është një tjetër qytet japonez, Osaka.

Qyteti i vetëm amerikan që arriti në Top 10 ishte kryeqyteti Washington DC,i renditur i 7-ti. Ndërsa Çikago ishte në vendin e 11-të.

Raporti i SCI mbi sigurinë e qyteteve përfshin edhe çështje të tilla si terrorizmi dhe ndryshimi i klimës.

Gjithashtu u analizuan shërbimet e emergjencës në qytete, mjetet e transportit, siguria në raste katastrofash dhe gatishmëria në rastet e sulmeve kibernetike. Hong Kong, që mbajti numrin 9 në listë në vitin 2017, zbriti në vendin e 20 këtë vit.

Qytetet më të sigurta në botë për vitin 2019:

1. Tokio, Japoni

2. Singapore, Singapor

3. Osaka, Japoni

4. Amsterdam, Holandë

5. Sydney, Australi

6. Toronto, Kanada

7. Washington DC, SHBA

8. Kopenhagen, Danimarkë

9. Seoul, Koreja e Jugut

10. Melbourn, Australi

Shpërndaje

5 Comments

  1. Pingback: cost of viagra

  2. Pingback: best non prescription ed pills

  3. Pingback: best erection pills

  4. Pingback: best erection pills

  5. Pingback: buy cialis generic

Leave a Comment

Your email address will not be published.