Reçica vazhdon takimet e rëndësishme në Uashington

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, gjatë vizitës në Uashington, ka vazhduar takimet në Departamentin e Punës, në kuadër të Departamentit Amerikan të Shtetit.

Ai u takua me Drejtoreshën e Zyrës për punën e fëmijëve, punës së detyrueshme dhe trafikimit të qenieve njerëzore, Marcia Eugenio, me të cilën bisedoi lidhur me vështirësitë e ministrisë, sidomos me papunësinë në vend, krijimin e mundësive për punësim sezonal në SHBA, si dhe eliminimin e punëve të rënda tek fëmijët.

Siç Njofton MPMS, ministri Reçica e njoftoi znj. Eugenio lidhur me zbatimin e rekomandimeve të dhëna nga Departamenti i Shtetit mbi eliminimin e punëve të rënda tek fëmijët. Ai theksoi se tashmë draftligji për të drejtat e fëmijëve është dërguar për miratim në qeveri, është miratuar Strategjia Sektoriale, e cila parasheh disa aktivitete lidhur me eliminimin e punëve të rënda, sikurse ngritja e nivelit të koordinimit në mes të nivelit qendror dhe lokal si dhe fuqizimi i mekanizmave për eliminimin e punëve të rënda, përfshirja e fëmijëve minoritar nëpër shkolla, etj.

Eugenio falënderoi Ministrin Reçica për vizitën dhe theksoi se Departamenti i Punës është i interesuar që të ndihmojë Kosovën në këtë aspekt.

Ministri Reçica, po sot ka zhvilluar një takim me Drejtoreshën e zyrës së “UN Women” në Uashington, Elizabeth Cafferty me të cilën diskutoi lidhur me viktimat e dhunës seksuale në Kosovë.

Ministri Reçica e njoftoi znj. Cafferty lidhur me procesin e statusit të viktimave të dhunës seksuale dhe veprimet të cilat ka ndërmarrë Qeveria e Kosovës lidhur me njohjen e statusit të viktimave të dhunës seksuale dhe për beneficionet që do t`iu ofrojë Qeveria e Kosovës.

Ministri Reçica kërkoi nga znj. Cafferty ndihmë në realizimin e një projekti me të cilin do të angazhoheshin një numër grash, në punësim ose të mbështetën me projekte të vogla, si biznese familjare etj.

Cafferty e siguroi ministrin Reçica se do të ngrit këtë çështje edhe në Nju Jork dhe se do të jetë zëri i të gjithë të mbijetuarve të dhunës seksuale të luftës së fundit.

Ministri Reçica është takuar gjithashtu me përfaqësues të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore me të cilët ka diskutuar për projektet e Ministrisë, reformën pensionale, reformën në marrëdhënien e punës, inspektoratin e punës dhe reformën e aftësisë së kufizuar.

Shpërndaje

40 Comments

 1. Pingback: viagra coupon

 2. Pingback: erection pills viagra online

 3. Pingback: cheapest ed pills online

 4. Pingback: erection pills online

 5. Pingback: buy generic cialis

 6. Pingback: online canadian pharmacy

 7. Pingback: canada online pharmacy

 8. Pingback: canada pharmacy

 9. Pingback: cialis mastercard

 10. Pingback: Viagra or cialis

 11. Pingback: vardenafil generic

 12. Pingback: vardenafil canada

 13. Pingback: levitra 10 mg

 14. Pingback: online casinos for usa players

 15. Pingback: casinos

 16. Pingback: sildenafil viagra

 17. Pingback: casino online games

 18. Pingback: online slots real money

 19. Pingback: buy cialis

 20. Pingback: loan online

 21. Pingback: online payday loans

 22. Pingback: online payday loans

 23. Pingback: viagra prescription

 24. Pingback: free slots online

 25. Pingback: cialis internet

 26. Pingback: best british online casinos

 27. Pingback: online casino with free signup bonus real money usa

 28. Pingback: buy cialis

 29. Pingback: generic cialis

 30. Pingback: new cialis

 31. Pingback: best black casino jack

 32. Pingback: casino online slots

 33. Pingback: casino games

 34. Pingback: slots real money

 35. Pingback: casinos

 36. Pingback: cheap viagra online canadian pharmacy

 37. Pingback: buying viagra online

 38. Pingback: viagra pills

 39. Pingback: tadalafil online canadian pharmacy

 40. Pingback: online casinos

Leave a Comment

Your email address will not be published.