Pylli i vetëvrasjeve, historitë e frikshme të tij

Çdo vit, deri në 100 kufoma gjenden në pyllin Aokigahara të Japonisë, duke e bërë atë një nga pikat më të njohura të vetëvrasjeve në botë.

Në këtë galeri, zbuloni historinë e errët të pyllit të vetëvrasjeve të Japonisë, dhe pse kaq shumë njerëz vendosin t’i japin fund jetës së tyre në këtë det të egër të pemëve.

Aokigahara konsiderohet si një nga pyjet më të rinj që kur u formua rreth 1,200 vjet më parë. Fuqia Vullkane shpërtheu në vitin 1707, dhe për ndonjë arsye të panjohur, asnjë nga shpatet e saj nuk u mbulua me lavë (një sipërfaqe prej rreth 3,000 hektarë tokë). Më vonë, ky vend ishte i mbushur me pyje të dendur të pishave, kedrit të bardhë dhe drurit të bardhë. Pemët janë pothuajse një mur i fortë. Fauna e Aokigahara përfshin dhelprat e egra, gjarpërinjtë dhe qentë. Aokigahara është gjithashtu një park kombëtar, përgjatë të cilit ofrohen disa rrugë turistike, duke ofruar zbritje në Fuji në shpatin verior, si dhe ecën nëpër zonën e bukur të pyllit.

Meqenëse pylli nuk është larg Tokio, dhe ofron shumë mënyra të ndryshme për të kaluar kohën në ajër të pastër, Aokigahara është një vend i preferuar për pikniket dhe ecjet në fundjavë.

Kultura e vetëvrasjeve – Yoshinori Cho, autor i ‘Pse njerëzit kryejnë vetëvrasje’, tha që ende ka gjurmë të kësaj kulture të lashtë të vetëvrasjeve në Japoni.

Libri – Sikur të mos mjaftonte një roman, Ëataru Tsurumi e përshkruan Aokigahara-n në librin e tij, ‘Manuali i plotë i Vetëvrasjes’, si “vendi i përsosur për të vdekur”.

Shpërndaje

One Comment

  1. Pingback: viagra coupon cvs

Leave a Comment

Your email address will not be published.