Punëtorët teknik të disa shkollave dhe UP-së protestojnë të martën

Nga dita e martë e punëtorët teknik të disa shkollave dhe të Universitetit të Prishtinës, do të protestojnë me kërkesën për rritje të pagave prej 3.50 euro nga janari i vitit të ardhshëm.

Kështu vendosën udhëheqësit e Sindikatës së Pavarur e Sektorit Privat të Kosovës.

Kryetari i kësaj sindikate, Jusuf Azemi mban takim me kryetarë të disa shoqatave ku do mirët vendim për fillimin e protestave dhe grevave për punëtorët e sektorit privat.

Jusuf Azemi kryetar i Sindikatës së Pavarur në sektorin privat, tha paga duhet të jetë 350 euro nga janari i vitit 2020, përndryshe nuk do të ketë asnjë shërbim nga punonjësit e kompanive private.

Ai njoftoi edhe për një vendim të komunës së Prishtinës që është në favor të këtyre punëtorëve.

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published.