Pse vjellim pas konsumimit të alkoolit?

Alkooli është një pije e cila për disa njerëz ka efekt qetësues, por nuk duhet të konsumohet shpesh për shkak se mund të shkaktojë çrregullime mendore, si dhe mund të përballeni me të vjella.
Vjellja pas alkoolit është fazë e cila ndodhë pasi kjo pije është një irritues gastrik dhe ngacmon stomakun.

Me konsumin e tepërt të alkoolit do të keni telashe me tretje, dhimbje barku por edhe të përziera.

Arsyeja se pse vjellim është se alkooli kalon nga goja në ezofag, në stomak dhe hyn në zorrën e hollë, kurse krejt në fund kalon në qarkullimin e gjakut.

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*