Përurohet CT-ja e parë 128 shtresore në Kosovë për Spitalin e Gjilanit

Ministri në detyrë i Shëndetësisë, Uran Ismaili, së bashku me ambasadoren e Luksemburgut në Kosovë, Natacha Gomes, kanë përuruar sot CT-në 128 shtresore në Spitalin e Përgjithshëm të Gjilanit, e cila është e para e këtij lloji në institucionet publike shëndetësore në Kosovë.

CT-ja 128 shtresore në vlerë prej 400 mijë euro është donacion i Qeverisë së Luksemburgut, që përmes programit përkrahës për shëndetësi në Kosovë tani e disa vjet i ka dhënë ndihmë reformave dhe avancimit të shërbimeve shëndetësore.

Ismaili ka uruar profesionistët shëndetësorë të Spitalit të Përgjithshëm të Gjilanit për këtë pajisjet e reja, duke thënë se kjo është në vazhdën e modernizimit të sistemit shëndetësor në Kosovë.

Ai ka falënderuar edhe Qeverinë e Luksemburgut për mbështetjen e vazhdueshme për shëndetësinë kosovare.

“Falënderim i veçantë për qeverinë e Luksemburgut për ndihmën që na ka ofruar dhe kjo ndihmë nuk ndodh vetëm sot , por Luksemburgu me dekada jep ndihmë për Kosovën. Kemi një pajisje, e cila  është më modernia në Kosovë e cila ngrit shërbimet tona që nuk kemi pas ndonjëherë këtu në Kosovë dhe gjitha këto vijnë për qytetarët që ata të mos presin me javë dhe kjo tregon që modernizimi i spitaleve tona ndihmon qytetarët tanë të mos shpenzojnë para”, tha Ismaili.

Ambasadorja, Natacha Gomes, tha se Luksemburgu e ka përkrahë Kosovën tash e 20 vjet dhe kjo pajisje dëgjova se është më e avancuara në Kosovë.

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published.