O’Connell për deklaratat e tij: Miqtë ia thonë njëri-tjetrit të vërtetat

Në ditëlindjen e Mbretëreshës Elizabeth, Ambasada e Mbretërisë së Bashkuara, tradicionalisht organizon festë në Prishtinë. Në 93 vjetorin e lindjes së saj, Ambasada ka për temë Lirinë e Mediave.

Ai ka përmendur se për këto pesë vite të mandatit të tij, Kosova ka pasur vend special në zemrën e tij, dhe se ndonjëherë i ka thënë të vërtetat këtij vendi mik, edhe kur ato nuk kanë tingëlluar dipomatike.

“Miqtë ia thonë njëri-tjetrit të vërtetat, edhe nëse ato nuk janë të mirëseardhura ose të përshtatshme, ose të mira për të dëgjuara. Edhe kur ato nuk janë diplomatike”, thotë O’Conell.

“Mendoj që është mirë t’i themi disa gjëra dhe  t’i dëgjojmë”, tha tutje ambasadori duke dënuar ata që sulmojnë gazetarët dhe ata që justifikojnë këto sulme fizike.

“Shoh njerëz që i sulmojnë gazetarët, dhe të tjerët që e justifikojnë dhunën ndaj gazetarëve, duke thënë se mirë po ua bëjnë sepse kanë agjenda sekrete”.

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published.