Nëse shpërbëhet Kuvendi dhe nuk votohet buxheti, sektori publik do të mbetet pa paga

Shpërbërja e Kuvendit pa u votuar buxheti i vitit 2021, në mars mund të lë qytetarët pa paga.

Pas shumë përpjekjesh, para disa javësh kaloi në Kuvend Ligji për Rimëkëmbje Ekonomike.

Kjo ishte një ndër sfidat më të mëdha që pati qeveria Hoti.

E një sfidë tjetër po e pret edhe tash Qeverinë në Detyrë të Kosovës.

Bëhet fjalë për projektibuxhetin 2021.

Deri në mars, punëonjësit e sektorit publik mund të marrin paga, me buxhetin aktual.

Kështu konfirmojnë njohësit e çështjeve juridike në vend.

Por, a mund ta sjell qeveria Hoti projektbuxhetin para ligjvënësve, duke qenë Qeveri në Detyrë?

E problematike situaten po e shohin edhe ekonomistet.

Ata thonë se kjo do ishte një goditje tjeter për qytetarët e Kosovës.

Pak më relaksuese gjithë këtë situatë po e sheh deputeti nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje Eman Rrahmani.

Ai thotë se qeveria e re do të krijohet para muajt mars, dhe do të votohet një buxhet i ri.

Projektbuxheti i vitit 2021 ende nuk është votuar në Komisionin për Buxhet dhe Transfere.

Shpërndaje