Metroja e Moskës, një pasuri arkitekturore e mahnitshme

David Burdeny, një arkitekt-fotograf nga Kanadaja pretendon se është fotografi i parë që është lejuar të fotografojë stacionet historike të metrove, gjatë orarit kur ata janë mbyllur për pasagjerët duke na sjellë disa foto mahnitësi të ambjentëve.

Burdeny do të hapë galerinë e këtyre fotove me titull “Rusia, e ardhme e ndritur” dhe do të ekspozohen në galerinë e arteve Jennifer Kostuik në Vankuver në 8 nëntor.

Metroja e Moskës u hap në vitin 1935 dhe ishte projektuar për të qenë një nga projektet madhore të propagandës sovjetike.

Shpërndaje

Comments are closed.