Lejlekët e bardhë kthehen në Angli për herë të parë pas 600 vjetësh

Zbatimi i një projekti për mbrojtjen e kafshëve dhe shpezëve në Britani të Madhe ka ndikuar që lejlekët e bardhë të shtohen dhe të përhapen në pjesën jugore të Anglisë për herë të parë pas qindra vjetësh.

24 lejlekë të rinj janë lëshuar në natyrë në West Sussex në muajin gusht. Ky ishte hapi i parë drejt mbrojtjes së këtyre zogjve, të cilët besohet se ishin zhdukur nga Anglia para më shumë se 600 vjetësh për shkak të gjuetisë dhe dëmtimit të mjedisit të tyre nga fermerët.

Këta lejlekë, disa prej të cilëve bartin pajisje GPS për gjetjen e vendndodhjes, janë parë në pjesën jugore të Anglisë, më shumë se 350 kilometra larg vendit ku ishin lënë të lirë për të fluturuar.

Besohet se disa prej tyre u janë bashkuar grupeve më të mëdha migruese të zogjve, të cilët shkojnë në Afrikë për t’i kaluar muajt e dimrit, shkruan “Independent”.

Shpërndaje

28 Comments

 1. Pingback: viagra generic name

 2. Pingback: ed pills online

 3. Pingback: cheap erectile dysfunction

 4. Pingback: online ed medications

 5. Pingback: buy cialis generic

 6. Pingback: online canadian pharmacy

 7. Pingback: Buy cialis online

 8. Pingback: levitra online pharmacy

 9. Pingback: vardenafil online

 10. Pingback: online casino usa

 11. Pingback: real money casino online usa

 12. Pingback: purchase viagra

 13. Pingback: online gambling

 14. Pingback: online slots real money

 15. Pingback: short term loans

 16. Pingback: loans for bad credit

 17. Pingback: personal loans

 18. Pingback: viagra for sale

 19. Pingback: best real money online casinos

 20. Pingback: generic for cialis

 21. Pingback: top online poker casinos

 22. Pingback: online slots real money

 23. Pingback: cialis generic

 24. Pingback: generic cialis

 25. Pingback: generic cialis

 26. Pingback: pam

 27. Pingback: generic cialis

 28. Pingback: vegas casino online

Leave a Comment

Your email address will not be published.