Kjo është arsyeja përse duhet ta vendosni bukën në frigoriger

Lënia e bukës në banak ose dollap në kuzhinë nuk është një gjë e shëndetshme.

Përkundrazi, disa rekomandojnë që buka duhet të ruhet në frigorifer. Kjo, me arsyetimin që të ruhet freskia e saj.

Një nga arsyet më të rëndësishme pse nuk duhet ta mbani bukën në banak është sepse ajo do të marrë myk lehtë. Temperatura e dhomës është temperatura ideale që myku të rritet dhe zhvillohet.

Brenda disa ditësh, do të shihni që ato njolla bruto të mykur të shfaqen. Kështu ju rrezikoni të merrni një reaksion alergjik.

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*