Kështu do dukeshin të famshmit nëse do jetonin në shekullin e 21-të (FOTO)

Nga monarkët më të mëdhenj e deri tek figurat më të mëdha historike që kanë ekzistuar ndonjëherë, një artist po i rikthen në jetë.

Një historiane e vërtetë me zemër, Becca Saladin ka ringjallur dhe rimagjinuar me mjeshtëri figura që kemi parë vetëm në libra, skulptura dhe piktura.

Puna e saj na jep një paraqitje të shkurtër se si do të dukeshin udhëheqësit legjendar dhe figurat e shquara, sikur të vazhdonin të ecnin mes nesh.

 

1. Nefertiti

2. Mbretëresha Victoria

3. Henry VII 1457 — 1509

4. Madame du Barry 1743 — 1793

5. Lisa del Giocondo (Mona Lisa) 1479 — 1542

6. Ingrid Bergman 1915 — 1982

7. Katherine Howard 1523 — 1542

8. Katherine e Aragon 1485 — 1536

9. Julius Caesar 100

10. Mary I e Anglisë 1516 — 1558

11. Eleanor e Toledo 1519 — 1562

12. Grace Kelly 1929 — 1982

13. Abraham Lincoln 1809 — 1865

14. Mary, Mbretëresha e Skocisë 1542 — 1587

15. Anne Boleyn 1501 — 1536

16. Princi Albert 1819 — 1861

17. Anastasia Romanov 1901 — 1918

18. Jane Austen 1775 — 1817

19. Mbretëresha Isabella e Kastiljes 1452 — 1504

20. Christina e Danimarkës 1521 — 1590

21. Napoleon Bonaparte 1769-1821

22. Wallis Simpson 1896-1986

23. Genghis Khan 1162-1227

24. Perandoresha Elisabeth e Austrisë 1837-1898

25. Agrippina

 

Shpërndaje