Kadare: Handke kaloi një kufi që letërsia nuk duhet ta bëjë

Poeti dhe shkrimtari i shquar shqiptar, Ismail Kadare ka deklaruar se bie dakord me shumë kritikë të tjerë që kundërshtuan marrjen e çmimit nobel nga ana e shkrimtarit austriak Peter Handke.

Duke iu referuar polemikave lidhur me Peter Handke, nobelistin austriak që është i njohur për lidhjet e tij me Slobodan Milosheviçin, Kadare ka thënë në Seul se është kundër vendimit të Akademisë mbretërore Suedeze për dhënien e çmimit Nobel në Letërsi Handkes.

Ai ka theksuar se Handke është viktimë e censurës dhe represionit nga ana e qeverisë, kështu që kjo mund të ketë bërë që ai të shfaqet më i ndjeshëm ndaj kësaj çështjeje.

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published.