Gjithçka që duhet të dini për koston e jetesës në Zvicër

Zvicra është e shtrenjtë. Por, si kudo, varet nga vendi ku jetoni dhe çfarë bëni

Njerëzit në studime në Zvicër sigurojnë një përmbledhje të llojit të kostove që mund të ju presin për gjithçka, nga ushqimi deri në udhëtim dhe sigurim.

Gjetja e një vendi të përballueshëm për të qëndruar mund të jetë një sfidë në Zvicër. Studentët zviceranë ose jetojnë në banesa të përbashkëta, në një apartament me qira ose në studio ose në shtëpi me prindërit e tyre, përcjell albinfo.ch.

Studentët ndërkombëtarë zakonisht marrin një çmim të subvencionuar për strehimin në kampe. Ka përparësi të mëdha për të jetuar në kampus, të tilla si çmimi dhe të jetuarit afër ambienteve të kolegjit, si dhe studentët e tjerë, por duhet të aplikoni për strehim studentësh sa më shpejt që të jetë e mundur kur të merrni letrën tuaj të pranimit pasi vendet janë të kufizuara.

Shumica e institucioneve të arsimit të lartë në Zvicër do të kenë një Zyrë të Strehimit ose një Zyrë Ndërkombëtare që mund t’ju japë më shumë informacione rreth mundësive tuaja të strehimit. Ata ndihmojnë studentët që kërkojnë strehim.

Për shembull, universiteti i Cyrihut ka një sërë dhomash të rezervuara vetëm për studentë të rinj ndërkombëtarë të Masterit.

Shpërndaje