GARA RUSE NË ARMATIM

Hysen Gecaj

 

Zhvillimi teknik dhe teknologjik i pajisjeve ushtarakeparaqet sfidë në garën për armatim të shteteve të fuqishme në botë.Këto ditë qarkullon lajmi se Gjeneralshtabi i ushtrisë Ruse ka vendosur që të shtoj numrin e radarëve nga pesë sa kishte në dhjetë,  tw tipit Resonanca-N,të aftë për tëzbuluar caqe hipersonike.Kështu njofton Agjencija TASS nga një burim i industrisëmbrojtjes.

-Këta pesë radarë modern do të vendosen në veri të Rusisë përveç atyre pesë ekzistuese.Pas vendosjes së dhjetë radarëve  në Arktikun Rus ,rajoni verilindorë do të mbulohet plotësisht me gjuajtës në caqe hipersonike-thekson burimi, tansmetonParrotlla.net

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published.