Galaxy S20 me sensor të ri për foto të përsosura

Galaxy S20 Zbulon një udhë të re për fotografinë me sensorë të rezolucionit të lartë dhe teknologjinë Space Zoom.

Nëse jeni në ndriçim të dobët ose subjekti juaj është shumë larg, ndonjëherë fotografia perfekte thjesht nuk është e mundur pa pajisjet e duhura.

Për ta zgjidhur këtë, kamera e Galaxy S20 kombinon lehtësisht një sistem harduerësh të kamerës së përparme me teknologjinë e softuerit të mbështetur në Inteligjencë Artificiale, që kurrë mos të bëni kompromis për cilësinë. Kamera ndryshon modalitetin e kapjes dhe shkon përtej momentit kur shkrepni dhe xhironi për të ndryshuar çdo aspekt të përvojës tuaj të kamerës.

Në vijim, do të gjeni një vështrim të hollësishëm mbi teknologjinë e re që është prapa kamerës së Galaxy S20.

Më shumë rezolucion do të thotë më shumë detaje. Kamera e Galaxy S20 ofron rezolucion shumë të lartë, kështu që ju mund të kapni detajet çdo herë. Galaxy S20 Ultra përmban një sensor 108MP, ndërsa S20 dhe S20+ kanë një sensor 64MP. Edhe pse prerja e një fotografie do të thoshte humbje e detajeve, me sensorët me rezolucion të lartë në Galaxy S20 keni shumë rezolucion për të “korrur” dhe prapë merrni imazhe të qarta kristal.

E gjitha fillon me një ndryshim thelbësor në arkitekturën e sensorit, si në aspektin e madhësisë së sensorit të imazhit ashtu edhe të teknologjisë së përfshirë. Sensorët më të mëdhenj marrin më shumë dritë, kështu që ju merrni cilësi të pasur të imazhit edhe në situata me dritë të ulët.

S20 Ultra i çon gjërat një hap më tej me sensorin 108MP i cili navigon midis teknologjive nona-binning dhe re-mosaic për të siguruar imazhe me më shumë qartësi edhe në ambiente me dritë shumë të ulët ose me shumë dritë.

Nona-binning për cilësi të shkëlqyera të imazhit: Teknologjia nonna-binning bashkon nëntë piksele në një, kështu që sensori 108MP siguron një foto 12MP. Piksele më të mëdhenj të prodhuar nga teknologjia nonna-binning mund të kapin më shumë dritë për qartësi të përmirësuar, edhe në kushte me dritë të ulët.
Re-mosaic në kushte të ndritshme: Re-mosaic rregullon piksele me ngjyra për të sjellë më shumë detaje. Algoritmi tërheq piksele në një model RGB konvencional, duke prodhuar imazhe më të hollësishme në kushte të dritës. Ju mund të kaloni me lehtësi në Mode 108MP në menunë Quick Settings: Camera > Photo > Ratio > 108MP.

Teknologjia Space Zoom e Galaxy S20 përdor një ndërthurje të teknologjisë Hybrid Optic Zoom dhe të teknologjisë super zmadhuese, e cila përfshin përpunimin e Inteligjencës Artificiale multi-frame (zoom dixhital nga Inteligjenca Artificiale) për të siguruar që edhe kur jeni larg, mund të zmadhoni.

Zoom i ri Hybrid Optik i Galaxy S20 kombinon një sensor të përparuar të rezolucionit të lartë të imazhit me një lente të re, e cila është krijuar për të ofruar më shumë vlerë për përdoruesit sesa zmadhimi optik tradicional. Falë kësaj teknologjie të re, Galaxy S20 dhe S20+ mund të arrijnë Zmadhimin Hibrid Optik në 3 herë, ndërsa Galaxy S20 Ultra mund në 10 herë. Me zoom dixhital të mundësuar nga AI, mund të shihni edhe më tej, deri në 30 herë në S20 dhe S20+, dhe deri në 100 herë në S20 Ultra.

Për të arritur një zmadhim 100x, Galaxy S20 Ultra përdor një lente të palosur dhe një sensor me rezolucion të lartë. Lentja e palosur siguron deri në 10 herë Zmadhim Optik Hibrid, ndërsa teknologjia me rezolucion super zoom sjell një zmadhim shtesë 10x me përpunim AI multi-frame për të zvogëluar lëkundjen e duarve dhe humbjen e cilësisë në nivele të larta të zmadhimit. Imazhet e prodhuara janë të qarta falë kombinimit të optikës së lenteve dhe sensorit me rezolucion të lartë.

Sensori 48MP: Sensori në S20 Ultra është një sensor 48MP i cili kalon në mes të tet-binning dhe ri-mozaikut në varësi të kushteve të fotografimit, siç është niveli i shkëlqimit ose raporti i zmadhimit. Tetra-binning kombinon 4 pixel në 1, duke rezultuar në një foto 12MP me pixel më të mëdhenj. Kur pixels RGB janë rregulluar me teknologjinë e rivendosjes, çdo piksel funksionon në mënyrë të pavarur për të përdorur një kulture sensori dhe siguron zmadhim me raport të lartë deri në 10x.
Lente të palosura: Galaxy S20 Ultra lejon një lente të palosur të zmadhimit për më shumë aftësi zmadhimi në një hapësirë ​​të vogël. Lentja shtrihet e sheshtë dhe pozicionohet në fund të kamerës në telefon. Drita që vjen nga pjesa e prapme e telefonit ridrejtohet nga një prizëm në lente, duke refraktuar në të djathtë në një kënd prej 90 gradësh përmes një serie elementësh optikë të grumbulluar i cila rrit gjatësinë fokale, ashtu si një periskop. Duke ulur lartësinë dhe gjerësinë e kamerës, ne jemi në gjendje të ofrojmë aftësi të papara për zmadhim.

Shpërndaje

One Comment

  1. Pingback: viagra dosage 40 mg

Leave a Comment

Your email address will not be published.