FSK-ja blen 2.3 milionë euro municion luftarak (Dokument)

Forca e Sigurisë së Kosovës çdo ditë e më shumë po pajiset me armatim të rëndë. E kjo në vazhdën e plotësimit të standardeve të NATO-s.

FSK-ja ka vendosur që të ketë armatim të ngjashëm me të NATO-s, aleancës më të fuqishme ushtarake në botë.

Kjo forcë është pajisur me municion luftarak në vlerë hiç më pak se 2 milionë e 321 mijë euro, raporton lajmi.net.

Në kërkesën e FSK-së për tu furnizuar me municion, janë kërkuar municion luftarak dhe manovrues.

“Furnizimi me Municion luftarak (kalibri 5.56×45 mm NATO Modeli M855 Ball; municion kalibri 9x19mm), si dhe municion manovrues (kalibri 5. 56×45 mm NATO Modeli M755 Blank) do të bëhet për nevojat e FSK-së me qellim te përmbushjes se detyrimeve sipas misionit në kryerjen e detyrave që dalin nga misioni kushtetues që ka FSK-ja. Municionet duhet t’i plotësojnë te gjitha standardet duke ju referuar specifikacionit teknik të dhënë në DT”, thuhet në kërkesën që e ka bërë FSK-ja për Operatorin Ekonomik.

E Operatori Ekonomik që i ka plotësuar kresat e Autoritetit Kontraktues, FSK-së, është Poligoni i shenjtarisë “Katana SH.P.K”.

“Katana” dhe FSK-ja kanë nënshkruar kontratë dhe për 36 muaj Operatori Ekonomik e ka për obligim që t’i përmbush obligimet ndaj këtij institucioni.

Pavarësisht që vlera e kontratës që është parashikuar nga FSK-ja ka qenë 2 milionë e 222 mijë euro, fitues i tenderit është shpallur “Katana” që ka ofruar një çmim prej 100 mijë euro më të lart.

Në kontratën që e ka lajmi.net, thuhet se vetëm dy operatorë kanë aplikuar për këtë tender.

Kujtojmë se pronar i “Katana”-s ka qenë kryetari aktual i Obiliqit nga AAK-ja, që po garon edhe për një mandat, Xhafer Gashi. Gashi kishte deklaruar se ka hequr dorë nga pronësia në “Katana”. 

 

Shpërndaje