Franca nis sulmet ajrore kundër ISIS

Një oficer i bordit dha se avionët do të marrin pjesë në një sulm në Mosul, bastion i Shtetit Islamik në Irak.

RTL raporton se në këtë operacion do të marrin pjesë 24 aeroplanë dhe do të mësyjnë mesatarisht në çdo tre minuta.

Oficeri tha gjithashtu se luftëtarët ishin të armatosur me bomba.

Ky është misioni i tretë i anijes aeroplan mbajtese me koalicionin e udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara në Irak dhe Siri që nga shkurti i 2015 kur Franca përshkallëzoi operacionet e saj që pas sulmeve në Paris.

Shpërndaje

Comments are closed.