Cilat janë 10 krijesat që mund t’jua marrin jetën në det

Më poshtë i keni të listuara 10 krijesat që mund t’jua marrin jetën në det.
10-Barrakuda. Ky peshk, përdor dhëmbët e mprehtë për të vrarë prenë. Mund të shkaktojë lëndime serioze tek njerëzit.

9-Peshku shirit. Helmi që ka mbi skajet e shpinës, shkakton plagë dhe bllokim të muskujve.

8-Gjarpërinjtë e detit. Ekzistojnë 62 lloje të ndryshme. Kafshimi prej tij, shkakton paralizë.

7-Peshku gjilpërë nga Indonezia. Është i aftë të kërcejë dhe sulmojë njerëzit mbi ujë.

6-Kërmilli i Tekstilit. Halat e tij mikroskopike, përmbajnë mjaftueshëm helm për të vrarë 20 njerëz.

5-Peshku i Gurtë. E lëshon helmin përmes shtyllës kurrizore. Mund të shkatërrojë veshkat tek njeriu.

4-Peshkaqeni i madh i bardhë. Çdo vit, qindra njerëz vdesin ose gjymtohen prej tij. Është tepër i shpejtë, ka 300 dhëmbë.

3-Oktapodi me Rrathë Blu. Injekton tetrodotoksinën, nje helm që shkakton mpirje, të vjella dhe vështirësi në të folur ose lëvizje.

2-Krokodili i ujërave të kripura. Kafshimi i tij, është 10 herë më i fortë se ai i peshkaqenit. Arrin deri në 6.3 metra gjatësi.

1-Kandili blu i detit. Vret çdo vit mbi 100 njerëz. Helmi i tij shkakton pushim zemre, nëse nuk trajtohet brenda 3 minutave.

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*