Çfarë do të thot nocioni “Hand Made” nga KFC (FOTO)

Për dallim nga franshizat tjera botërore të njohura, brendi KFC në restaurantet e tij funksionon në baze të nocionit “Hand Made”, i cili në thelb përmbanë ideologjinë e përgaditjes së ushqimit në mënyrë tradicionale për dallim nga ajo industrialja ku pjesa më e madhe e ushqimit është e ngrirë.

Gjithçka fillon me pranimin e pulës së freskët, i cili mish më pastaj;

 

  1. Marinohet me formulen sekrete.
  2. Rrotulliset rreth 20 herë në pluhurin me vezë, qumësht, miell dhe krip.
  3. Përgaditet në kabinet që të piqet në fritezat me teknologjinë më të lartë në treg.
  4. Pas pjekjes, mishit të pulës i caktohet tipi i produktit në të cilin duhet të vendoset(Burgers, Twister wraps, sandwiches, buckets etj.)
  5. Mishi qendron në kabinetin për ruajtje të ferskisë dhe nxehtësisë për një orë. Pas një ore nëse mishi nuk është përdorur, ai duhet të hudhet dhe të përgaditet një seri e re prej hapit të parë.

 

Të gjitha këto hapa janë të ekzekutuara me dorën e lirë të kuzhinierit të qertifikuar, ku si rezultat rjedhon nocioni “Hand Made”.

Artikull i sponsorizuar

Shpërndaje

Comments are closed.