Teknologji

10 opsionet e tastierës që secili nga ju duhet t’i dijë

Përdorimi i shkurtorëve në tastierë mund të rrisë mahnitshëm produktivitetin, zvogëlon stresin e ripërsëritjeve të veprimeve dhe ju ndihmon të përqendroheni në punën që bëni. Përdorimi i shkurtorëve në tastierë mund të rrisë mahnitshëm produktivitetin, zvogëlon stresin e ripërsëritjeve të veprimeve dhe ju ndihmon të përqendroheni në punën që bëni. […]

Shpërndaje

Shefat e Apple, Amazon, Facebook dhe Google dëshmojnë në Kongresin amerikan

Shefat ekzekutivë të katër kompanive më të mëdha teknologjike të botës Apple, Amazon, Facebook dhe Google dëshmojnë të mërkurën përpara komisionit juridik të Dhomës së Përfaqësuesve lidhur me fuqinë e konsiderueshme që ato kanë mbi tregun. Seanca zhvillohet ndërkohë që rregullatorët amerikanë po shqyrtojnë nëse gjigandët e teknologjisë, përmes mbizotërimit […]

Shpërndaje

Facebook ka njoftuar veçori të reja në platformën e tij Messenger, për t’i mbajtur bisedat tuaja më të sigurta

Aplikacioni i pavarur Messenger tani mund t’u kërkojë përdoruesve ta zhbllokojnë atë përmes identifikimit të fytyrës ose informacioneve të tjera biometrike siç është ID e prekjes. Është në dispozicion në iPhone dhe iPad aktualisht, dhe do të vijë tek përdoruesit Android në disa muajt e ardhshëm. Facebook thotë se nuk […]

Shpërndaje

BE-ja synon përshpejtimin e instalimit të 5G-së

Bashkimi Europian miratoi sot një rregullore të re për të përshpejtuar ndërtimin e infrastrukturës 5G duke thjeshtuar regjimin e lejeve. “Rregullat e reja nënkuptojnë se antenat mund të instalohen pa leje individuale”, deklaroi zëdhënësi i Komisionit, Johannes Bahrke. “Komisioni përcaktoi se ekspozimi ndaj sinjaleve 5G duhet t’u përmbahet kufijve të […]

Shpërndaje