Faqe e sponsorizuar

Mundësi punësimi për më shumë se 400 punëkërkues

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS), së bashku me GIZ-in Gjerman nga sot kanë lansuar skemën “Praktikë në Punë”, nga e cila do të përfitojnë mbi 400 punëkërkues të regjistruar. Punëkërkuesit e regjistruar pranë Zyrave Komunale të Punësimit, të rinjtë e moshave 18-35 vjeç, duke përfshirë personat me aftësi […]

Shpërndaje

Lekaj dhe Suma firmosin memorandum bashkëpunimi

Ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj, ka pritur në një takimi kryetarin e Hanit të Elezit, Rufki Suma, me të cilin kanë nënshkruar një memorandum bashkëpunimi për realizimin e një projekti me rëndësi për banorët e kësaj komune. Ky memorandum ka të bëjë me realizimin e projektit të rrugës Dermjak-Nesalc, ndërsa […]

Shpërndaje

Aeroporti i Prishtinës investon në sisteme të teknologjisë së fundit për procesimin e udhëtarëve

Me qëllim të rritjes së efikasitetit në operime, mënjanimit të vonesave dhe rrjedhimisht rritjen e kënaqshmërisë së udhëtarëve, kompania Limak që menaxhon Aeoroportin Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari” tanimë ka implementuar sistemet më të avancuara për procesimin e udhëtarëve dhe të bagazheve të tyre. Falë sistemit Altea të Amadeus për […]

Shpërndaje

Gjithֹçka që duhet të dini për hipertensionin!

Mos e nënvlerësoni! Presioni i lartë i gjakut mund ta dëmtojë trupin e njeriut gradualisht ndër vite, përpara se të shfaqë simptomat e para. Rreth gjysma e njerëzve me hipertension të patrajtuar vdesin nga sëmundjet e zemrës që ndryshe quhet sëmundja ishemike e zemrës. Trajtimi dhe stili i jetesës mund të ndihmojnë në kontrollin e presionit […]

Shpërndaje

ANP “Adem Jashari”, fitues i çmimit për biznes të përgjegjshëm

Në ceremoninë e mbajtur nga “Peer Awards for Excellence” në Londër të Britanisë së Madhe, Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës i është ndarë çmimi për Biznes të Përgjegjshëm për impaktin e kompanisë në shoqërinë e vendit ku operon. Përkushtimi i vazhdueshëm ndaj mbrojtjes së ambientit duke përfshirë zvogëlimin e emetimit të […]

Shpërndaje

Ministri Reçica po qëndron në vizitë zyrtare në Gjermani

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale z.Skender Reçica me ftesë të Ministrit Federal të Gjermanisë për zhvillim dhe bashkëpunim ekonomik z. Gerd Müller, po qëndron në vizitë zyrtare në Berlin,  Gjermani, për të marrë pjesë në konferencën !e organizuar për Ballkanin Perëndimor, ”Dinamikat e reja të teknikave për edukim dhe […]

Shpërndaje

Nënshkruhet dokument-marrëveshja për Transport Ndërkombëtar të Mallrave dhe Njerëzve me Malin e Zi

Sot, ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj, ka pritur në një takim ekipën koordinuese të Malit të Zi për hartimin e Marrëveshjes Bilaterale për Transport Ndërkombëtar të Mallrave dhe Njerëzve, e udhëhequr nga zëvendësministri i Transportit dhe Çështjeve Detare, Dalibor Milosevic. Ministri Lekaj, duke i falenderuar anëtarët e delegacionit nga Mali […]

Shpërndaje

Reçica në Prizren flet për mundësi për trajnim dhe punësim për 500 punëkërkues

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica ishte sot në Prizren ku mori pjesë në Konferencën për projektin, ”Stabiliteti Socio-Ekonomik i komuniteteve etnike pakicë dhe shumicë në Kosovë”, mbështetur nga MPMS dhe implementuar nga organizata gjermane “ASB” dhe Fondacioni PREDA Plus. Ministri tha se objektivat e këtij projekti janë […]

Shpërndaje