Faqe e sponsorizuar

​Kosova e Hungaria nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi për implementimin e ITS-it

Ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj dhe Zolltan Varga, Kryeshefi Ekzekutiv i Shërbimit të Pagesave Kombëtare të Taksave në Hungari, të enjten nënshkruan marrëveshjen për bashkëpunim mes Kosovës dhe Hungarisë në implementimin e projektit të Sistemit Inteligjent të Transportit (ITS). Ky projekt do të ketë kosto prej 5 milionë euro, shumë kjo […]

Shpërndaje

MPMS lanson në konsultime publike koncept dokumentin për Shërbimet Sociale dhe Familjare

Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale (MPMS) ka lansuar sot në konsultime publike koncept dokumentin për Shërbime Sociale dhe Familjare. Gjatë konferencës për medie, ministri i MPMS-së, Skender Reçica tha se ky koncept dokument ka një ndikim të madh në jetën e qytetarëve, por në veçanti për grupet e cenueshme […]

Shpërndaje

“Skenderbeu” i Xhevat Limanit ateron në Universitetin AAB

Xhevat Limani i shoqēruar nga solokëngëtaret Besiana Mehmedi e Era Hoxha sjell monodramën “Skenderbeu” në Universitetin AAB me rastin e vitit të Skenderbeut, në një produksion të veçantë vjen monodrama dedikuar figurës legjendare në vitin e tij. Spektatorëve në kryeqytet u vjen kjo shfaqje për herë të parë, realizuar në […]

Shpërndaje

​Lekaj kërkoi punë cilësore në sanimin e tunelit në hyrje të Mitrovicës

Ministri i infrastrukturës, Pal Lekaj me bashkëpunëtorë, të martën realizoi vizitë inspektuese në punimet që janë duke u zhvilluar në sanimin e tunelit në Rrugën Nacionale N2, segmenti Mitrovicë – Çabër. Ky projekt ka kosto afër 380 mijë euro dhe parashihet të përfundohet brenda 60 ditësh, por që synohet të […]

Shpërndaje

MTI kërkon nga prindërit që t’i largojnë nga fëmijët lodrat e rrezikshme

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë është duke punuar vazhdimisht që produktet në treg të jenë cilësore dhe në harmoni me legjislacionin evropian. Në vazhdën e kontrollit të produkteve që shiten apo tregtohen në tregun e Kosovës, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, muaj me parë ka marrë mostra të lodrave dhe […]

Shpërndaje

Produktet kosovare ekspozohen në SHBA

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë (MTI), përmes Agjencisë për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve në Kosovë (KIESA) ka organizuar pjesëmarrjen e kompanive kosovare: “Prince Caffe”, “Frutex”, “Bodrumi i Vjetër” dhe “Kosova Wine” në panairin “PLMA’s 2018 Private Label Trade Show”, që po mbahet në Çikago të SHBA-së. Kompanitë kosovare që […]

Shpërndaje

Spitalit Amerikan në Kosovë i bashkohet mjeku i njohur Obstetër Gjinekolog Dr M.Sc Ioannis Koutras

Dr Koutras është mjek specialist i licensuar i mjekësisë Fetale dhe klinikës Gjenetike. Ai ka një karrierë të suksesshme mbi 20 vjeçare në spitalet më në zë të Europës dhe Shqiperisë. Disa nga shërbimet që Dr Koutras do të kryejë në spitalin Amerikan të Kosovës janë:   *Ekografi Gjenetike niveli […]

Shpërndaje

Reçica hap konsultimet publike për Koncept Dokumentin e reformës pensionale

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, përmes një konference për media ka lansuar sot konsultimet publike për Draftin Fillestar të Koncept Dokumentit për Rregullimin dhe Menaxhimin e Fushës së Pensioneve dhe Beneficioneve.  Ministri tha se në kuadër të reformave të ndërmarra në fusha të ndryshme, MPMS ka ndërmarrë […]

Shpërndaje