Shëndetësi

Kështu mund t’i shëroni ethet e brendshme

Ethet e brendshme, janë shenja të vogla të bardha që bëhen brenda gojës tuaj, por shpesh ju shkaktojnë probleme kur hani ushqim dhe kur flisni. Akoma nuk dihen arsyet e sakta pse shkaktohen këto plagë, por thuhet se ato shkaktohen nga stresi, alergjitë ushqimore, sistemit imunitar të dobësuar, infeksionet virale […]

Shpërndaje

Digjni kalori duke ushqyer fëmijën me gji

Ushqyerja me gji e fëmijës nuk është e shëndetshme vetëm për beben tuaj. Në fakt, shëndeti i nënës përmirësohet në shumë aspekte nëse e ushqen fëmijën e saj me gji duke nisur edhe nga djegia e kalorive. Prodhimi i qumështit të gjirit kërkon energji shtesë. Ekspertët vlerësojnë se numri i […]

Shpërndaje

Pse nuk duhet ta preni lëkurën rreth thonjve

Nëse rreth thonjve po ju formohet një shtresë e verdhë, e gjitha çfarë duhet të bëni është të ndryshoni përbërësin e kujdesit të thonjve, por çfarë për problemet shëndetësore që mbeten nën sipërfaqe? Një praktikë e zakonshme në sallone dhe në shtëpi është që të preni lëkurën e vdekur rreth […]

Shpërndaje

A i bën sheqeri fëmijët hiperaktiv?

Ashtu si të rriturit, disa fëmijë mund të jenë më të ndjeshëm ndaj rritjes së sheqerit në gjak sesa të tjerët. Kjo mund të thotë se ata kanë më shumë gjasa të ngjallen kur konsumojnë sheqer. Veçanërisht, një përqindje e vogël e fëmijëve me çrregullim të hiperaktivitetit të deficitit të […]

Shpërndaje

Pirja e çajit të ngrohtë mund t’ua shkaktojë këtë lloj kanceri

Studimet e fundit kanë treguar një marrëdhënie shkak-pasojë midis çajit të nxehtë dhe kancerit në ezofag. Rezultatet e këtij studimi, që pohon se konsumi i çajit të nxehtë shkakton kancerin në fyt, janë publikuar në revistën e famshme shkencore “International Journal of Cancer”. Hulumtimi i shkencëtarëve nga Franca, Irani dhe […]

Shpërndaje