Opinione

Bazat amerikane në Lindjen e Mesme

Shkruan: Hysen Gecaj Nëse i referohemi historikut të prezencës Amerikane në Lindjen e Mesme,shihet se SHBA për shumë vite ka operuar lirshëm dhe pa penguar në bazat e saja dhe jashtë objekteve të veta. Me kalimin e kohës dhe ndryshimin e interesave në rend të parë të fuqive të mëdha […]

Shpërndaje

Përfitimet e Serbisë në Kosovë nga ftohja e marrëdhënieve SHBA-Turqi

Përfitimet e Serbisë në Kosovë nga ftohja e marrëdhënieve SHBA-Turqi Shkruan: Gurakuç KUÇI Ndryshimi i gjeopolitikave të fuqive të mëdha në arenën ndërkombëtare sot pashmangshmërisht ka ndikime globale dhe gjitha strategjitë krijohen si komplementare pa shmangur ndonjë rajon. Që nga 1941 SHBA-ja ka filluar që të krijoj strategji të nivelit […]

Shpërndaje

Trump dëgjoi këshillat e saj për të likuiduar Suleimanin: Kush është Gina Haspel, oficerja e parë e inteligjencës amerikane?

Oficerja e parë e inteligjencës amerikane, Gina Haspel është e njohur për mbështetjen e “waterboarding” në marrjen në pyetje të të arrestuarve. (“waterboarding”metodë e torturimit me përdorimin e ujit për të krijuar përshtypjen e ngufatjes në hetuesi V.J.) Donald Trump ka vendosur të sulmoj me raketa një automjet me gjeneralin […]

Shpërndaje

Analizë: BeH dhe Kosova larg BE-së

Përktheu Hysen Gecaj Ekspertët e Organizatës Ndërkombëtare Këshilli Evropian për Marrëdhënie Ndërkombëtare në analizën se pse anëtarësimi në Bashkimin Evropian është i rëndësishëm për vendet e Ballkanit Perëndimor, vlerësuan se"Bosnja dhe Kosova nuk janë larg nga anëtarësimi në UE dhe se BeH dhe Kosova kanë marrëdhënie më të këqija se […]

Shpërndaje

Konflikti Amerikano-Iranian dhe Kosova

Shkruan: Hysen Gecaj A mundë të këtë luftë të tretë Botërore dhe cili mundë të jetë fati i Kosovës në këtë luftë eventuale. A thyhen interesat Amerikane në njërën anë dhe ato Ruse e Kineze në anën tjetër në Iran. Pasojat e mundshme për Iranin. Pas vrasjes së gjeneralit Iranian […]

Shpërndaje

Rrëfimi ekskluziv i Kolonel Hysen Gecajt (2)

Intervista Pjesa II Në pjesën e dytë të intervistës ekskluzive dhënë gazetës “Bota sot”, Kolonel Hysen Gecaj, ka folur për mungesën e armatimit të UÇK-së, për mungesën e koordinimit dhe bashkëpunimit me zonat tjera të luftimeve si me Llapin apo Dukagjinin etj. Mësoni po ashtu, se kur e kuptuan rënien […]

Shpërndaje

Bolsonaro: Pse Macron dhe Greta Thunberg nuk flasin për zjarret në Australi?

Presidenti brazilian, Jair Bolsonaro tha se kolegu i tij francez, Emmanuel Macron dhe aktivistja suedeze, Greta Thunberg, kanë shmangur komentet për zjarret që kanë shpërthyer në Australi dhe që deri tani kanë shkaktuar 20 viktima dhe dhjetëra të zhdukur. Me një ton dukshëm ironik, Bolsonaro pohoi që zona të ndryshme […]

Shpërndaje