Kuriozitete

Ja ç’është Deja Vu

Megjithatë, të gjitha këto mendime (supozime) nga hulumtimet dhe eksperimentet e bëra, shkencëtarët i ndajnë në dy grupe. Disa mendojnë se fenomeni Deja-vu është çrregullim psikologjik i një “lidhje të shkurtër” në tru, ose thënë ndryshe, një mini-sulm në tru, dhe si pasojë e atyre çrregullimeve, halucinacionet e reflektuara, pranohen […]

Shpërndaje

“Pylli i Vallëzuar” i Kaliningradit

Ai gjendet në Kaliningradi, zonë e Rusisë që kufizohet më Lituaninë në veri, Poloninë në jug, dhe detin Baltik në perëndim.Ky pyll pishash ka një formë që vështirë mund ta shohin në një vend tjetër në botë, pasi pishat kanë kanë forma të ndryshme, spirale, zemre, unaze etj.Shkaktari i formës së […]

Shpërndaje

Shtëpia cilindrike e gjitha në xham në mes të pyllit të dendur

Me siguri këtë ka menduar dhe arkitekti nga Kazakistani i cili ka projektuar një shtëpi e gjitha nëxham përreth një peme dhe ne mes të një pylli të dendur.Shtëpia e dezinjuar në vitin 2013 fatkeqsisht u shkatërrua kur investitorët u tërhoqën.“Pemë në shtëpi”, quhej projekti i tij që mbase një ditë do të bëhet realitet. “Rreth 3 […]

Shpërndaje