Ekonomi

Bankat, po dalin mjaft profitabile

Banka Qendrore e Kosovës në raportin e fundit vjetor ka potencuar se gjatë vitit të kaluar bankat komerciale në vend kanë fituar 75.5 milionë euro, raporton iBANK. Pavarësisht këtij përfitimi të lartë, fitimi i bankave ka rënë për 20,2%, në krahasim me fitimin e vitit 2015, kryesisht si rezultat i […]

Shpërndaje

Disa komuna nga rajoni i Prizrenit, e mbyllin vitin me detyrime ndaj operatorëve ekonomikë

Komunat e rajonit jugor të Kosovës vitin e kaluar e kanë mbyllur me obligime të papaguara ndaj operatorëve ekonomik. Mirëpo përderisa komunat Suharekë, Malishevë dhe Dragash kanë zbatuar kontrolle të mira në menaxhimin e obligimeve financiare, sipas Zyrës Kombëtare të Auditimit një gjë e tillë nuk vlen edhe për komuna […]

Shpërndaje

Kosova qdo vitë e më shumë po futet borxhe

Borxhi publik i Kosovës vazhdon të shënojë rritje, përkundër faktit që ai vlerësohet më i ulëti në rajon. Sipas të dhënave të fundit të Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, në vitin 2016, borxhi i përgjithshëm i shtetit ka arritur në 852.7 milionë euro, kurse vitin 2015 ka qenë rreth […]

Shpërndaje

D4D, partitë politike t’i publikojnë financat e fushatës zgjedhore

Duke qenë para përfundimit të afatit ligjor për dorëzimin e raporteve të deklarimit financiar të fushatës elektorale, Instituti D4D u bënë thirrje të gjitha koalicioneve dhe subjekteve politike që kanë qenë pjesë e garës elektorale në zgjedhjet e parakohshme të 11 qershorit 2017, që të respektojnë afatet ligjore të dorëzimit […]

Shpërndaje

Remitencat, për tre muaj Kosovë kanë arritur 163.4 milionë euro

Remitencat e pranuara në Kosovë paraqesin edhe kategorinë më të madhe në kuadër të llogarisë së të ardhurave dytësore. Ato arritën vlerën prej 163.4 milionë euro, që paraqet një rritje vjetore prej 13.3 për qind, transmeton transmetuesi publik. “Remitencat që pranohen në Kosovë vijnë kryesisht nga Gjermania dhe Zvicra, vende […]

Shpërndaje