Ekonomi

BB: Kosova shënoi rritje ekonomike prej 3.6 përqind

Raporti i Rregullt Ekonomik mbulon zhvillimet, gjasat dhe politikat ekonomike në Kosovë dhe në pesë vendet tjera të Ballkanit Perëndimor. Hartohet dy herë në vit nga ekonomistët e Bankës Botërore që punojnë në vendet e rajonit. Agim Demukaj, ekonomist në Bankën Botërore Zyra në Kosovë, ka thënë se shohin rritje […]

Shpërndaje

FMN i jep hua Ukrainës 1 miliard dollarë

FMN-ja është duke mbështetur Ukrainën, përmes një programi të ndihmës prej 17.5 miliardë dollarësh. Kievi është duke pritur katër këste të ndihmës gjatë këtij viti, përcjell REL. Në këmbim të ndihmës financiare, qeveria ukrainase duhet të zbatojë reformat dhe të luftojë korrupsionin.

Shpërndaje

BQK bëhet pjesë e edhe një mekanizmi europian

Ky memorandum është nënshkruar fillimisht më 2015, për të siguruar një kornizë për bashkëpunim dhe shkëmbim informatash, njofton Klan Kosova. Si rrjedhojë e qasjes pozitive dhe punës së mirë, ABE e ka bërë pjesë të kësaj marrëveshje me autoritetet bankare mbikëqyrëse të disa vendeve të Europës Juglindore, edhe Bankën Qendrore […]

Shpërndaje

Hoti: Trefishohet numri i të punësuarve

“22 mijë të punësuar të ri në sektorin formal në Kosovë në vitin 2016. Të dhënat zyrtare tregojnë se në vitin 2016 kemi pasur 22,294 të punësuar të ri, që kanë paguar tatimin në pagë dhe kontributin pensional. Ky numër është trefish më i lartë se në vitin 2014, kur […]

Shpërndaje

Mustafa: Qeveria do të përkrahë edhe më tutje fuqizimin e sektorit privat

Fillimisht, kryeministri ka vizituar Fabrikën për prodhimin e betonit “Burimi”, më pas atë të prodhimit të mobileve “Vali”, firmën projektuese-ndërtuese “Lin Projekt”, si dhe Fabrikën e Kërpudhave “Hirano Mushroom”. Me këtë rast, kryeministri Mustafa vlerësoi lartë suksesin e këtyre bizneseve, që kanë arritur të eksportojnë edhe jashtë Kosove. “Është fjala […]

Shpërndaje