Ekonomi

Këshilltari i Haradinajt: Përkundër temave politike, ekonomia e Kosovës u rrit me mbi 4 për qind

Këshilltari i kryeministrit Ramush Haradinaj për ekonomi, dhe koordinator i Ballkanit Perëndimor, Gazmend Abrashi, ka thënë se Kosova rritjen ekonomike e ka pasur më të madhen në rajon. Abrashi tha se ka shumë argumente që qeveria Haradinaj është proaktive karshi ekonomisë. “Në vazhdimësi, rritjen ekonomike më të madhe në rajon […]

Shpërndaje

Vendet që do të mbesin pa rrymë

KEDS-i, të mërkurën, ka publikuar orarin më të ri të reduktimeve me energji elektrike për qytetet e Kosovës në ditët e ardhshme. Orari i plotë: Prishtinë Ndërprerje e domosdoshme për punimet për sigurinë e sistemit -Nuk ka Ndërprerje me kërkesë të palëve të treta 1. Më 14 dhe 15.09.2018 në TS […]

Shpërndaje

OECD: Duhet të punohet më shumë për rritjen ekonomike në Kosovë

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë dhe Organizata për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) me mbështetje të Komisioni Evropian kanë mbajtur konferencën e nivelit të lartë më temë “Konkurrueshmëria në Evropën Juglindore: Pikëpamja për Politikat 2018”. Ushtruesja e detyrës së ministres në Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, Arbëreshë Krasniqi tha se […]

Shpërndaje

Përzgjidhen katër konsorciumet e mundshëm për ndërtimin e termocentralit ‘Kosova e Re’

Qeveria e Kosovës dhe ContourGlobal kanë bërë të ditur rezultatet e procesit të përzgjedhjes fillestare për të siguruar kontraktimin për inxhinierim, projektim, ndërtim dhe mirëmbajtje për projektin e termocentralit “Kosova e Re”. Pas shpalljes së procesit të përzgjedhjes fillestare në qershor, gjashtë aplikime u pranuan dhe u vlerësuan nga ContourGlobal, […]

Shpërndaje

Aktiviteti i fabrikave në Eurozonë – Ngadalësohet prej konflikteve globale mbi tregtinë

Aktiviteti i fabrikave në Eurozonë është ngadalësuar në nivelin më të ulët në 2 vite gjatë Gushtit prej shqetësimeve për përshpejtimin e luftës tregtare.  Indeksi PMI, që formulohet nëpërmjet mijëra sondazhesh drejt bizneseve, ra në nivelin më të ulët në 21 muaj prej 54.6 pikë. Megjithatë, sondazhi i muajit Gusht […]

Shpërndaje