Ekonomi

Kosova dhe Shqipëria drejt bashkimit ekonomik

Safet Gerxhaliu tha se më i rëndësishëm është bashkimi ekonomik i Kosovës dhe Shqipërisë e jo nacionalizmi folklorik, përderisa vlerësoi që varësia nga importi është e dëmshme për shtetin. Jaka vlerësoi që nuk mjafton vetëm mbështetja e qeverive mirëpo ka nevoje për një strategji afatgjate për mbështetjen e sipërmarrjeve kombëtare, […]

Shpërndaje

Borxhi total i Kosovës është rreth 840 milionë euro

Sipas të dhënave të Ministrisë së Financave, borxhi total i Republikës së Kosovës është 842 milionë euro, prej të cilave, 473 milionë euro është borxh i brendshëm, kurse 368 milionë euro i përket borxhit ndërkombëtar. Borxhi i përgjithshëm është tërësia e borxhit shtetëror dhe komunal. Ky borxh merret në emër […]

Shpërndaje

OEK kërkon pezullimin e vendimit për terminal të ri

Ai ka akuzuar Doganat e Kosovës dhe Ministrinë e Financave e atë të infrastrukturës për mungesë transparencë në rastin e licencimit të terminalit. “Vendimi i fundit është në kundërshtim me rregullativën ligjore dhe është në dëm të ekonomisë së tregut dhe shtetit të Kosovës”, ka deklaruar Gërxhaliu, për Klan Kosova […]

Shpërndaje

Remitencat shënojnë rënie

Vlera e parave të dërguara nga qytetarët e Kosovës të cilët jetojnë dhe punojnë në vende të ndryshme të botës, sipas këtyre të dhënave ishte 329.6 milionë euro, që paraqet një rënie vjetore prej 2.7 për qind. Në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, remitencat e pranuara në Kosovë, […]

Shpërndaje

Rritet inflacioni në eurozonë

Eurostati konfirmoi kështu një vlerësim fillestar. Në gusht norma e inflacionit ishte 0.2 për qind. Krahasuar me muajin e mëparshëm niveli i çmimeve u rrit gjithashtu me 0.4 për qind. Arsyeja për zhvillimin pak më të fortë të çmimeve është rrtiaj e çmimeve të energjisë. Këto janë në krahasim vjetor […]

Shpërndaje