Ekonomi

Biznesmeni i fton kompanitë t’i rrisin pagat që rinia mos ta braktisë Kosovën

Pronari i kompanisë “Frutex” Shaqir Palushi u ka bërë thirrje pronarëve të kompanive vendore që të bëjnë rritjen e pagave për punëtorët e kompanive të tyre, pasi vetëm në këtë mënyrë mund ta ndalin braktisjen e Kosovës nga rinia. “Thirrje pronarëve të kompanive në Kosovë: Ti rrisim pagat e punëtorëve. […]

Shpërndaje

Taksapaguesit evropian kontribues të zhvillimit ekonomik në Kosovë

Ministria e Financave dhe Banka Evropiane për Investime, kanë nënshkruar marrëveshjen grant për mbështetje të projektit për ndërtimin e autostradës Kijevë-Zahaq. Marrëveshja është nënshkruar nga ministri i Financave, Bedri Hamza dhe udhëheqësi i Divizionit për Slloveninë, Kroacinë, dhe Ballkanin Perëndimor në Bankën Evropiane për Investime, Matteo Rivellini. Ministri i Financave, […]

Shpërndaje

Beqaj në Dubai: “Kosova të jetë një qendër rajonale për zhvillimin e ekonomisë dixhitale”

Ministri i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë,  Besim Beqaj po prezanton Kosovën në Forumin Ekonomik, i cili po mbahet në Dubai. Beqaj para  Ministrit të Ekonomisë së Dubait Sultan Bin Saed Al Mansouri, dhe pjesëmarrësve tjerë foli për mundësitë që Kosova jep për zhvillimin ekonomik për Rajonin dhe më gjerë.  “ Vizioni […]

Shpërndaje

Kosova prezantohet në forumin ekonomik në Dubai

Ministri i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë Besim Beqaj do të marr pjesë në Forumin Ekonomik EBA në Dubai, më 16 Janar 2019. Ky Forum Ekonomik, është bashkorganizuar nga dy Qeveritë respektive dhe delegacioni shtetëror i Republikës së Kosovës do të pritet  nga homologët arab. Sipas kumtesës për media, synimi i Beqajt […]

Shpërndaje

BQK-ja pritet t’i anulojë tarifat e mirëmbajtjes së llogarive bankare

Miliona euro përfitojnë bankat komerciale vetëm nga mirëmbajtjet e llogarive të klientëve. Kjo pasi shteti përmes ligjit i obligon qytetarët që pagat t’i marrin përmes sistemit bankar. Sipas të dhënave të Bankës Qendrore të Kosovës, janë mbi 300 mijë qytetarë që përdorin bankat. Megjithëkëtë, këto shërbime për qytetarët kanë kosto […]

Shpërndaje