Diaspora

E gjithë shkolla në këmbë, ndalohet dëbimi i refugjatit kosovar nga Gjermania

Autoritetet për të huaj i kanë ndarë atij dhe familjes një “Duldung” (status që nënkupton tolerim) për katër javë, shkruan leipziger internet zeitung dhe mediat tjera gjermane. Para këtij vendimi, familja duhej të dëbohej më 23 shkurt (dje) në rast se nuk do ta lëshonte Gjermaninë vullnetarisht, transmeton albinfo.ch. Pastaj, […]

Shpërndaje

Pse na skuqen sytë?

Jason Yosar, nga universiteti i Queensland, shpjegon format e ndryshme dhe si mund t’ju ngjitet. Konjunktiviti është një sëmundje e syrit që është përfolur që në antikitet. Okulistët e lashtë romakë, në recetat e tyre përfshiheshin sëmundje me uthull për trajtim, shkruan tvklan, përcjellë Klan Kosova.Megjithëse kurat kanë ndryshuar gjatë viteve, […]

Shpërndaje

Shqiptarja bëhet kryetare e komunës në Suedi

Tashmë brezi i dytë i ish emigrantëve, është realisht gjenerata e re që përfaqëson denjësisht shqiptarët në Suedi, të rritur dhe edukuar në këtë vend. Njëra prej tyre që ka shkëlqyer së fundi, është Dëshira Vrajolli Flankör, e cila është zgjedhur kryetare e bashkisë Värmdö, një nga njësitë administrative të […]

Shpërndaje

Azeminja, shqiptarja shofere e autobusit të gjatë 25 metra nëpër rrugët e Zvicrës (FOTO)

Por drejtimi i autobusit fizarmonikë 25 metra i gjatë nëpër rrugët e mëngjesit, kur të gjithë shkojnë në punë kërkon sigurisht përqendrimin më të lartë. 30-vjeçarja nuk e përfytyron sot që të bëjë ndonjë punë tjetër. Kjo në një kohë kur këtë punë e bëjnë më shumë burrat, njofton Lajmi.net. “E […]

Shpërndaje

Shpresa e refugjatit shqiptar

Nëse refugjatët e konsiderojnë se ata duhet të kthehen në shtëpitë e tyre dhe nuk mund të qëndrojnë në Gjermani, rruga i çon në Caritas. Kjo qendër e pavarur e këshillimit vazhdimisht dëgjon për tregime të refugjatëve që tregojnë situatat e vështira dhe shpresat e tyre, shkruan ‘mdr.de’. Hektor Skallina […]

Shpërndaje