Përmbledhja me tregime të dashurisë “Nus vers l’independence” (Lakuriq drejt pavarësisë), publikohet në Francë me 35 shkrimtarë shqiptarë

Doli nga shtypi dje, versioni fizik dhe elektronik i përmbledhjes me tregime të dashurisë “Nus vers l’independence” , në të cilin libër janë përfshirë 35 shkrimtarë më 35 tregime të dashurisë.

Botimi i kësaj vepre “Nus vers l’independence” ( Lakuriq drejt pavarësisë) , është një akt historik për letërsinë shqiptare, sepse për herë të parë lexuesit francez i prezantohemi më 35 tregime të dashurisë të botuara nga Shtëpia Botuese “Le Harmattan” më renome ndërkombëtare.

“Eshtë një akt historik sepse për herë të parë në letërsinë shqiptare para botës më krijime artistike dalin 35 autorë të te gjitha trevave shqiptare si nga: Kosova, Shqipëria, Maqedonia, Lugina e Preshevës, Mali i Zi dhe diaspora.

Është një akt historik për faktin se libri botohet në djepin e kulturës botërore në Paris, nga një shtëpi botuese e njohur në Evropë”, thuhet në njoftim.

Krijuesit shqiptarë janë shumë pak të njohur në skenën ndërkombëtare të letërsisë, për shkakun se që nga rënja e sistemit monist nuk është investuar në përkthimin e letërsisë shqiptare në gjuhë botërore./Parrotlla.net/

Prishtinë 12 maj 2020 KOMUNIKATË PËR MEDIE DJE 11maj 2020, NË FRANCË U BOTUAN 35 SHKRIMTARË ME 35 TREGIME SHQIPTARE…

Posted by Reshat Sahitaj on Tuesday, May 12, 2020

Shpërndaje

Comments are closed.