A konsiderohen marrëdhëniet seksuale si aktivitet fizik?

Thuhet se ushtrimet janë mënyrë e mirë për të djegur kaloritë e tepërta.

Varësisht prej nevojave individuale, trajneri juaj mund edhe të planifikojë një rutinë për ju.
Përdersia këto ushtrime mund të ju mbajnë të shëndetshëm, por janë të mundimshme dhe nuk kënaqeni. A munden marrëdhëniet seksuale të ju ndihmojnë të qëndroni në formë. Studiesit thonë, po dhe jo., raporton “FEMINA”.

Për shumë dekada, studime të ndryshme në këtë tëmë kanë treguar se marrëdhëniet seksule janë ushtrime fizike me intensitet të moderuar.
Fillimisht, sa kohë zgjasin marrëdhëniet seksuale. Studimet tregojnë se çiftet heteroseksuale, mund të zgjasin ndërmjet 5.4 minuta e deri në 9. Në përgjithesi një seancë e tërë besohet të zgjasë rreth 20 minuta. Për këtë arsye, 20 minutat e seksit nuk mund të përputhen le të themi me 10.000 hapa që janë bazikë nëse dëshironi të jeni në formë.
Kështu, sa kalori djegen gjatë marrëdhënieve seksuale? Një studim i vitit 2013 në Amerikë, hulumtuesitë kanë treguar se energjia e shpenzuar gjatë aktiviteti seksual sillet dikur rreth 85 kalorive.
Ky studim përfundoi se seksi mundet potencialisht të konsiderohet, si një aktivitet, dhe shumë më i kënaqshëm sesa ushtrimet në palestër apo edhe në forma tjera. Kjo nënkupton se seksi përveç që ju bënë më të lidhur me partnerin tuaj, po ashtu sjell edhe përfitime shëndetësore.

Shpërndaje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*