5 ushqime për të rritur hormonet e lumturisë

Në ndjekjen e pafundme të lumturisë, ne jemi gjithmonë në kërkim të mënyrave të reja për të rritur gëzimin natyrshëm.

Ushqimet që hamë kanë shumë rëndësi për lumturinë tonë të përgjithshme.

Këtu janë 5 ushqime që forcojnë serotoninën, endorfinat dhe hormonet e tjera të lumturisë në trup në mënyrë natyrale.

Asparagus
Si një nga burimet kryesore të bazuara në bimë të triptofanit , asparagu ndihmon në rritjen e niveleve të serotoninës në trup.

Avokado
Ndërsa acidet yndyrore nuk prodhojnë drejtpërdrejtë hormone të lumturisë, ato natyrisht i mbështesin ato.

Çokollatë e errët
Çokollata e errët e pasur me antioksidantë rrit disponimin në mënyrë natyrale, por grupi i kimikateve N-acetlethanolamine stimulon trurin të lëshojë endorfinat, shkruan just naturally healthy. Këto neurotransmetues ndihmojnë në zvogëlimin e dhimbjes.

Ato gjithashtu mund të ndihmojnë në nxitjen e një euforie, lirimin e hormoneve seksuale dhe forcimin e sistemit imunitar.

Vezë
Vezët ndihmojnë në rritjen e lumturisë tuaj falë nivelit të tyre të L-triptofanit. Përmbajtja e kolinës së vezëve ndihmon gjithashtu në përmirësimin e mprehtësisë mendore dhe pikëpamjes suaj të përgjithshme të jetës.

Kosi grek
Nivelet e duhura të kalciumit ndihmojnë për të mbajtur ankthin, nervozizmin dhe depresionin në gji. Kosi grek është më i dendur me kalcium sesa kosi apo qumësht i rregullt.

Sa më shumë kalcium të konsumoni, aq më shumë trupi juaj pranon sinjalin për të lëshuar neurotransmetues.

Shpërndaje

Comments are closed.