Mustafa: Qeveria do të përkrahë edhe më tutje fuqizimin e sektorit privat
Mustafa: Qeveria do të përkrahë edhe më tutje fuqizimin e sektorit privat Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, i shoqëruar nga ministri i Financave, Avdullah Hoti, ministrja e Tregtisë dhe Industrisë Hykmete Bajrami, dhe kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, kanë vizituar sot gjatë ditës disa nga bizneset e suksesshme të kësaj Komune.
Mustafa: Rritja ekonomike dhe vendet e reja të punës fuqizohen me prodhuesit vendor
Mustafa: Rritja ekonomike dhe vendet e reja të punës fuqizohen me prodhuesit vendor Kryeministri i Kosovës Isa Mustafa thotë se rritja ekonomike dhe vendet e reja të punës fuqizohen me prodhuesit vendor. Nëpërmjet Facebook'ut Mustafa theksoi se bizneset tregtare me procesin e distribuimit kanë rol kyç në forcimin e prodhimit vendor.
Gjykata anulon tenderin 14.6 milionësh për furnizim me naftë
Gjykata anulon tenderin 14.6 milionësh për furnizim me naftë Ky tender, i iniciuar nga AQP-ja, ka të bëjë me furnizimin me naftë të disa Institucioneve të Kosovës.
Prodhimet në Evropën lindore më të dobëta se ato në perëndim
Prodhimet në Evropën lindore më të dobëta se ato në perëndim Prodhimet që shiten në Perëndim e Lindje nuk kanë të njëjtin kualitet, protestojnë përfaqësuesit e grupit të Vishegradit. P.sh. Nugat ka më shumë kakao në Gjermani se në Poloni. Prodhime pa cilësi shiten edhe në Ballkan.
Kosova dhe Shqipëria drejt bashkimit ekonomik
Kosova dhe Shqipëria drejt bashkimit ekonomik Është organizuar Forumi Ekonomik i Sipërmarrjes Shqiptare Kosove-Shqipëri, ku pjesëmarrës ishin Kryetari i Odës Ekonomike, Safet Gerxhaliu, Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë në Tiranë, Nikolin Jaka, Ministri i Financave Avdullah Hoti edhe Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi.
Borxhi total i Kosovës është rreth  840 milionë euro
Borxhi total i Kosovës është rreth 840 milionë euro Borxhi i përgjithshëm i shtetit të Kosovës konsiderohet më i ulti në rajon dhe më gjerë.
Dogana e Kosovës kalon një miliard euro të hyra
Dogana e Kosovës kalon një miliard euro të hyra Për herë të parë që nga themelimi i doganës 17 vite më parë është arritur të tejkalohen të hyrat e mbledhura në lartësinë prej një miliard euro (1,014,137,335.79 euro) kjo është një shifër rekorde, njofton Dogana e Kosovës.
OEK kërkon pezullimin e vendimit për terminal të ri
OEK kërkon pezullimin e vendimit për terminal të ri Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës Safet Gërxhaliu ka kërkuar pezullimin e vendimit për një terminal të ri doganor të ri, derisa ka numëruar një varg shkelesh të bëra në këtë rast nga Doganat e Kosovës dhe ministritë përkatëse.
BB konstaton përmirësim në të bërit biznes në Kosovë
BB konstaton përmirësim në të bërit biznes në Kosovë Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, përmes një njoftimi për media, ka publikuar raportin e Bankës Botërore (BB) për të “Bërit Biznes 2017” të publikuar më 25 tetor 2016, dhe thotë se konfirmon progresin e arritur nga Republika e Kosovës në përmirësimin e mjedisit afarist, duke ngritur rangimin e saj botëror në vendin e 60-të nga vendi i 64-të sa është ranguar me revidimin e raportit të mëparshëm (rikujtojmë se raporti zyrtar i BB për “Të Bërit Biznes 2016” Kosovën e kishte ranguar në vendin e 66-të).
Remitencat shënojnë rënie
Remitencat shënojnë rënie Remitencat e pranuara në Kosovë, sipas të dhënave të fundit të Bankës Qendrore të Kosovës të cilat flasin për gjashtë muajt e parë të këtij viti, kanë shënuar rënie krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.
Rritet inflacioni në eurozonë
Rritet inflacioni në eurozonë Inflacioni në eurozonë është rritur. Në shtator çmimet e konsumit u rritën me 0.4 për qind në krahasim me muajin e mëparshëm, njoftoi agjencia e statistikave Eurostat në Luksemburg. Kjo është norma më e lartë që nga tetori i vitit 2014.
Gjatë muajit shtator, Dogana grumbulloi 30 milionë euro nga akciza e duhanit
Gjatë muajit shtator, Dogana grumbulloi 30 milionë euro nga akciza e duhanit Dogana e Kosovës ka bërë të ditur se gjatë muajit të kaluar (shtatorit) mbledhja e të hyrave ka qenë e kënaqshme sidomos nga taksa e akcizës. Akciza e grumbulluar nga importi i duhanit në krahasim me vitin e kaluar është për 29,6 milion euro më shumë.
Banka Botërore thotë se Kosova sivjet është në situatë më të vështirë ekonomike
Banka Botërore thotë se Kosova sivjet është në situatë më të vështirë ekonomike Banka Botërore ka paraparë një situatë më të vështirë për Kosovën në krahasim me një vit më parë.